Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 62 599 599
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +36 62 599 599

MURESE projekt

konténer

2023. december 31-ével sikeresen lezárult a ROHU-224 kódszámú, „Belvízvédelmi csatornahálózat fejlesztése a Maros közös érdekeltségű vízgyűjtőjén - MURESE” című projekt.

A projekt a 2014-2020-as finanszírozási ciklus Interreg V-A Románia-Magyarország együttműködési program keretében valósult meg. A kivitelezésben az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a romániai vezető partnerrel, a Nemzeti Földjavítási Ügynökséggel (ANIF) közösen vett részt. A program a klímaváltozás okozta vízgazdálkodási szélsőségekhez való alkalmazkodást segítette elő a közös érdekeltségű román-magyar határmenti régióban.

Az ATIVIZIG a projekt keretében megítélt támogatási összegből keletkezett megtakarítást, további csatornakotrásra és eszközbeszerzésre fordította. A Cigányka-éri csatorna 4+090 és 5+511 km keresztszelvények közötti szakaszának rekonstrukciója az ugyanebben a projektben korábban megvalósult 0+000 és 4+090 km keresztszelvények közötti szakasz kotrásának folytatása volt. A projektben beszerzésre került továbbá két darab szállítható irodakonténer is, amelyek főként a nyári időszakban fognak helyet biztosítani a szivattyúállások és szivattyútelepek kezelő személyzetének tartózkodására, valamint munkaeszközök tárolására.